Magazin

Alira Concordia 2019

PRP: 55,00 lei 36,00 lei
(0 opinii)

Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. De aceea a fost ales pentru acest asamblaj elegant din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, simbolizând acei ani in care soiurile ajung simultan la maturitate rezultand un vin complex.

Descriere

Vizual:

Rosu rubin cu nuante visinii

Gustativ:

Gustul confirmă notele olfactive, întâlnindu-le mai ales pe cele de cireșe, vișine, cireșe amare, coacăze roșii, ardei gras și eucalipt, finalul fiind lung și complex, vinul având un corp și o structură ce il fac demn de o evoluție complexă la sticlă. Caracterul verde și puternic al Cabernet-ului întâlnește delicatețea și suplețea soiului de Fetească Neagră. 

Olfactiv:

În nas predomină notele de fructe roșii, alături de note condimentate de scorțișoară, anason stelat și vanilie, precum și note de ardei gras verde și eucalipt.

Asocieri Culinare:

Preparate suculente pe bază de vită, steak, french burger, spaghete bolognese. 

Vinificație: 

Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda "macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 18 luni. 

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Fetească Neagră
Soi:
Cabernet Sauvignon
An recoltă:
2019
Încadrare:
Varietal
Alcool:
14.5%
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
3 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie