Magazin

Alira Fetească Neagră 2019

PRP: 55,00 lei 35,75 lei
(0 opinii)

Am creat acest vin din respect pentru cel mai reprezentativ soi autohton. Născut pe dealurile însorite dobrogene, ce au cunoscut milenii de tradiție și istorie, sub soarele arzător și vântul ce alită permanent vița-de-vie, Feteasca Neagră și-a găsit cel mai propice cămin în viile noastre din Aliman, unde-și exprimă cu eleganță cele mai impresionante caracteristici. Notele de prune supracoapte și vișine încărcate de savoare, alături de note discrete de vanilie, ciocolată și eucalipt conferă acestui vin reprezentativitate și certitudinea unei experiențe încărcate de valoare. Cu un postgust lung și o structură plăcută, ce conferă o lejeritate gustativă, acest vin poate acompania cu ușurință multiple preparate din fondul tradițional românesc, fiind deopotrivă un veritabil vin gastronomic, precum și o experiență în sine, ce îndeamnă spre întoarcerea la rădăcini.

Descriere

Vizual:

Culoare rubinie, intensitate medie

Gustativ:

În gust predomină notele de prune, vișine, cireșe, mure și prune roșii, toate acestea având un caracter bine copt, alături de note de vanilie, eucalipt și lemn dulce, armonios integrate în urma maturării la barrique și a trecerii timpului. Taninurile sunt coapte, delicate, vinul având o structură elegantă și rotundă, fiind plăcut și ușor de băut. În ciuda faptului că este sec, vinul lasă senzația unei dulceți naturale, semn al bunei vinificări și a grijii cu care a fost măiestrit și a modului în care s-au integrat și hidrolizat taninurile.

Olfactiv:

Note de prune uscate, vișine supracoapte, cireșe amare și mure, acompaniate de note de vanilie, lemn dulce și eucalipt.

Asocieri Culinare:

Vinul poate acompania deopotrivă preparate sofisticate, precum fois gras, biftec tartar, diverse terine sau aperitive, precum și o multitudine de produse tradiționale românești care nu au un gust pregnant.

Vinificație:

Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda "macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc aflate la a 2-a si a 3-a trecere timp de 18 luni.

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Fetească Neagră
An recoltă:
2019
Încadrare:
Varietal
Alcool:
14.5%
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
3 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie