Magazin

Alira Tribun 2019

PRP: 42,00 lei 21,00 lei
(0 opinii)

ALIRA Tribun este gândit ca un răspuns la ”Vox Populi”, un asamblaj din două soiuri nobile roșii Cabernet Sauvignon și Merlot care să surprinda si incante. Este un pariu interesant între vin care a petrecut 3 luni în butoaie franțuzești, și vin păstrat în tancuri de inox pentru a reține notele de fructe proaspete.

Descriere

Vizual:

Rosu granat

Gustativ:

Gustul este plin si bine conturat, sustine aromele olfactive, carora li se adauga note minerale discrete.

Olfactiv:

Are arome echilibrate si puternice, in care se disting cele de fructe de padure, dude rosii confiate, visine, alaturi de note de cardamon, eucalipt si putina vanilie. 

Asocieri Culinare:

Popularul kebap, fiind de preferat varianta de berbecuț, risotto cu hribi și parmezan învechit, gulaș de vită sau chiar cu o coadă de vită brezată cu vin roșu. 

Vinificație: 

Strugurii au fost culesi manual, iar fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. A fost realizat un cupaj intre cele doua soiuri dupa fermentarea separata a fiecaruia si dupa stocarea in baricuri a unei cantitati partiale timp de 8-10 luni.

 

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Merlot
Soi:
Cabernet Sauvignon
An recoltă:
2019
Încadrare:
Varietal
Alcool:
14.5%
Premii:
Silver Medal 2023 Vinarium Interntional Wine Contest
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
3 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie