Magazin

Alira Fetească Neagră 2017

PRP: 49,00 lei 29,00 lei
(0 opinii)

ALIRA Feteasca Neagra este omagiul pe care îl aducem soiului nostru național. Creat din struguri selecționați manual, vinul obținut reflecta maximul de potențial al soiului: taninuri fine si arome complexe. Este o Feteasca Neagra bine conturata cu aciditate si tanini frumos echilibrati.

Descriere

Vizual:

Rosu granat cu reflexii caramizii

Gustativ:

Are un gust complex si elaborat, in aduce suplimentar si indicii de nuci verzi si condimente dulci, urmat de un final lung si expresiv.

Olfactiv:

Nasul este puternic si bogat, cu arome intense si persistente de visine supracoapte, ciocolata neagra si nuante fine de trufe si paine prajita.

Asocieri Culinare:

Preparate din carne roșie, de la gulaș de vițel la vânat în sos. Poate înnobila un platou de brânzeturi maturate. Se recomandă, de asemenea, lângă piept de rață sau cârnați italieni.

Vinificație: 

Strugurii au fost culesi manual, procesarea avand loc dupa o sortare atenta pe cele 2 linii moderne de sortare.Fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermantarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Vinul a fost stocat in baricuri timp de 12-18 luni.

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Fetească Neagră
An recoltă:
2017
Alcool:
14%
Premii:
Bronze Medal 2016 Enoexpo***, Gold Medal 2017 Concursul National Bachus***, Silver Medal 2017 IWC Bucharest***, Bronze Medal 2017 The Balkans International Wine Competition***, Gold Medal 2019 Premiile de Excelenta Vinul.ro***, Double Gold Medal 2022 CWSA
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
8-10 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie