Magazin

Alira Merlot 2021

55,00 lei
+0,50 lei garanție SGR
(0 opinii)

Este un vin remarcabil in care tipicitatea Merlotului se combina perfect cu particularitatile date de solul calcaros de pe malul Dunarii si conditiile speciale de umiditate si temperatura, oferite de invecinarea cu Dunarea Veche. Rezulta un Merlot puternic, frumos conturat, in care se simt arome bogate si armonioase. Este un merlot cu o expresivitate remarcabila.

Descriere

Vizual:

Rosu rubiniu intens

Gustativ:

Ofera o savoare eleganta si tanini catifelati. Gustativ se simt note de fructe negre și condimente. Finalul este lung, urmat de un postgust complex și persistent.

Olfactiv:

Prezinta arome puternice si persistente, frumos echilibrate, in care se disting cele de fructe de padure supracoapte si ciocolata neagra, cu tonuri de cafea si vanilie.

Asocieri Culinare:

Însoțește cu succes branzeturile maturate si picante, carnea de vită, miel, mușchiulețul de porc, carnea de vanat precum și o multitudine de preparate pe bază de sos roșu. Pentru a experimenta la maxim potența vinului se poate asocia și cu o pastramă de oaie cu condimente puternice orientale.

Vinificație: 

Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni. 

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Merlot
An recoltă:
2021
Încadrare:
Varietal
Alcool:
14.5%
Premii:
Gold Medal 2013 IWC Bucharest***, Silver Medal 2016 IWC Bucharest***, Silver Medal 2017 International Rose Championship***, Silver Medal 2017 The Balkans International Wine Competition***, Gold Medal 2017 IWC Bucharest***, Silver Medal 2018 Le Mondial du
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
8-10 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie