0

Povestea Alira

Povestea Alira, intuitie si viziune

Pasionat fiind de vin, omul de afaceri Dr. Karl Hauptmann își dorea o podgorie de calitate, in tara de care deja era indragostit, România. Găsirea acestui paradis a fost o întâmplare minunata. După ce prima suprafață de pământ cercetată s-a dovedit a avea solul prea salin, el impreuna cu echipa sa, la întoarcere, au trecut prin zona Aliman. Atunci Marc Dworkin, enologul francez, a zarit dealurile însorite din Aliman. S-a oprit și a cercetat în liniște locul unde, pe atunci, se întindea un lan de porumb. Este unul dintre talentele lui, să simtă respirația pământului. Acel loc a devenit ALIRA. Analizele detaliate ale solului, trimise ulterior la laboratoare din Franța, au confirmat talentul lui Marc Dworkin pentru vie și vinuri. A avut dreptate! Acum, paradisul de la Aliman este desavarsit: o cramă-boutique cu o suprafata de peste  80 de hectare, infiintata in anul 2007.

Brand-ul Alira a fost atent clădit în timp prin devotament și consecvență. Este un mariaj între denumirile localităților Aliman și Rasova, localitatile cu care se invecineaza podgoriile Alira.

Sigla Alira
Sigla noastra, impunatorul centaur, își trage inspirația dintr-un fragment de basorelief descoperit pe pământurile din Aliman, iar în prezent poate fi vizitat la Muzeul din Constanța. Este o piesa arheologica romana care face trimitere la legenda războiului dintre Lapiti si Centauri, un simbol al puterii care se identifică cu vinurile Alira ce au în componența lor o dimensiune de putere, forță, chiar masculinitate, reprezentată prin corpolența și plenitudinea gustului specific.
 

Istoria vinurilor noastre
ALIRA Merlot
2009

Un Merlot rubiniu și catifelat, care dezvăluie arome proaspete și intense de fructe roșii.

ALIRA Cabernet Sauvignon
2010

Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova, după filosofia din Bordeaux.

ALIRA Fetească Neagră
2011

Creat din struguri selecționați manual, reprezintă tributul pe care îl aducem soiului nostru național. 

Alira Grand Vin
2011

Inspirată de tradiția din Bordeaux de a oferi celui mai bun vin al locului clasificarea de Grand Vin. 

ALIRA Concordia
2012

Numele Concordia era folosit de romani pentru a o desemna pe zeița armoniei în căsătorie. 

ALIRA Tribun
2012

Alira Tribun este gândit ca un răspuns la ”Vox Populi”.

ALIRA Rose
2012

Regina strugurilor negri din România și regele soiurilor internaționale se întâlnesc din nou într-un elegant rosé.

ALIRA Sauvignon Blanc
2016

Un vin proaspăt și delicat. Vinul se bucură de arome de ardei gras, pomelo și iarbă proaspăt cosită, susținute de un final citric intens.