Vizual:
Rosu granat
Olfactiv:
Are arome puternice si persistente, in care pregnante sunt cele de mure, coacaze, cirese rosii supracoapte si note de cafea si lemn de stejar.
Gustativ:
Notele gustative sunt pronuntate, datorate maturarii fiecarui soi in parte. Confirma notele olfactive si se completeaza cu note picante.
Asocieri culinare:
Fripturi din carne afumata, coaste de porc cu sos BBQ, carne de vanat condimentata, mezeluri crud uscate.
Mod Vinificație:
Strugurii au fost culesi manual, iar fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25 oC, timp de 8-10 zile.
Vinul rezultat din cele doua soiuri a fost maturat separat in baricuri de stejar frantuzesti timp de aporximativ 10 luni.