Magazin

Alira Flamma Roșu Baricat 2019

45,00 lei
(0 opinii)

Cele mai cunoscute soiuri roșii din lume, Cabernet Sauvignon și Merlot se reunesc în acest asamblaj complex, fin și elegant. Este un vin perfect pentru iubitorii de senzații gustative puternice, pline de caracter, cu un final mătăsos oferit de maturarea în butoaie de strejar franțuzesc a fiecăruia dintre soiuri. 

Descriere

Vizual:

Rosu granat

Olfactiv:

Are arome puternice si persistente, in care pregnante sunt cele de mure, coacaze, cirese rosii supracoapte si note de cafea si lemn de stejar.

Gustativ:

Notele gustative sunt pronuntate, datorate maturarii fiecarui soi in parte. Confirma notele olfactive si se completeaza cu note picante.

Asocieri culinare:

Fripturi din carne afumata, coaste de porc cu sos BBQ, carne de vanat condimentata, mezeluri crud uscate.

Mod Vinificație:

Strugurii au fost culesi manual, iar fermentarea a avut loc in tancuri de inox speciale pentru fermentarea si macerarea vinurilor rosii, tancuri de ultima generatie prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului,precum si in tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensa. S-a aplicat metoda "macerarii la rece" timp de 5-8 zile, dupa care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25 oC, timp de 8-10 zile.
Vinul rezultat din cele doua soiuri a fost maturat separat in baricuri de stejar frantuzesti timp de aporximativ 10 luni.

Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie