Magazin

Enira Cabernet 2020

53,00 lei
(0 opinii)

Crama Enira tocmai a fost desemnată CRAMA ANULUI 2023, London Wine Competition. Beneficiaza de condiții geo-climaterice ideale de vinificație, prin invecinarea cu Munții Rodopi și râul Marița și avand un terroir special, cu soluri de argilă și calcar. De aici vine acest vin plin, savuros, care fascinează înca de la început prin culoare, apoi prin aromele intense.               

Descriere

Vizual:

Rosu rubin profund

Gustativ:

Este un vin savuros, cu corp mediu, aciditatea excelenta, taninurile mătasoase, oferind un gust moale și mineral. Finalul este fructat, cu lungime medie.

Olfactiv:

Aromele intense, tipice soiului, formează senzații superbe de cireșe pietroase, coacăze negre, condimente coapte și scorțișoară. 

Asocieri Culinare:

Steak de vita maturata, coaste de miel in crusta de ierbusi si condimente, preparate pe baza de carne afumata, branzeturi picante.

Vinificație: 

Prima sortare se realizează în podgorie și sunt culeși manual doar strugurii maturi si de calitate corespunzatoare. Urmează o noua selectare pe mesele de sortare vibratoare, urmărind folosirea pentru fermentare doar a strugurilor de calitate. Ulterior rezervoarele sunt umplute prin gravitație fără a zdrobi fructele. Macerarea la rece a boabelor întregi se face de la 3 la 5 zile la 10 – 12 ºC, pentru a extrage culoarea si aromele. Fermentația alcoolică cu adăugarea de tulpini de drojdie selecționate este controlată la 24-26 ºC în decurs de 8-10 zile, pentru a ajunge la 3-4 g / l zahăr rezidual. Urmează macerarea la cald pentru 7-10 zile. Fermentația malolactică continuă în rezervoare, urmând maturarea pentru aproximativ 12 luni în butoaie de stejar francez.

 

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Cabernet Sauvignon
An recoltă:
2020
Alcool:
14.5%
Locație:
Valea Bessa, Bulgaria
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie