Descriere
Vizual:
Roșu rubiniu
Olfactiv:
În nas predomină notele complexe de fructe roșii, vanilie, piper alb, anason stelat, frunze de dafin și rozmarin.
Gustativ:
Gustul este complex, ieșind în evidență fructele roșii precum vișinele, cireșele amare, note discrete de prune și afine, alături de frunze de dafin și ardei gras.
Asocieri culinare:
Preparate pe bază de vită, french burger, steak, berbecuț, preparate din carne cu ciuperci.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevăzute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Nu există recenzii până acum.