Descriere
Vizual:
Galben intens
Olfactiv:
Nasul debutează cu note intense de pepene galben, piersică și papaya, alături de flori albe și note discrete de vanilie.
Gustativ:
În gust predomină fructele exotice, pepenele galben, iasomia și vanilia, totodată apărând și note discrete de autoliză. Aciditatea este plăcut completată de caracterul onctuos datorat batonnage-ului, regăsindu-se în același timp și o notă discretă de ardei gras verde, semn al unui potențial de învechire de lungă durată.
Asocieri culinare:
Preparate pe bază de sos alb, precum spaghetti ori pollo alla Carbonara, preparate din carne albă sau fructe de mare. Totodată, se asociază perfect cu o friptură de porc la tavă.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși și selectați manual, presați direct, iar mustul rezultat a fost fermentat în barrique-uri de stejar franțuzesc atent selecționate, la o temperatură de 16-18°C. A urmat maturarea vinului în aceleași barrique-uri până la o durată totală de contact cu lemnul de 8 luni, timp în care vinul a trecut prin mai multe operații succesive de batonnage.
Nu există recenzii până acum.