Magazin

Aliman Red Cuvee 2019

PRP: 80,00 lei 56,00 lei
(0 opinii)

Aliman Red Cuvee 2019 este un vin complex, antrenant, menit să ofere o experiență vibrantă de fructe roșii, vanilie și condimente îmtr-o atmosferă meditativă ce te îndeamnă să privești cum trecerea timpului și măiestria pot aduce în pahar esențele unui terroir desăvârșit. 

Descriere

Vizual:

Roșu rubiniu

Olfactiv:

În nas predomină notele complexe de fructe roșii, vanilie, piper alb, anason stelat, frunze de dafin și rozmarin.

Gustativ:

Gustul este complex, ieșind în evidență fructele roșii precum vișinele, cireșele amare, note discrete de prune și afine, alături de frunze de dafin și ardei gras. Asocieri Culinare: Preparate pe bază de vită, french burger, steak, berbecuț, preparate din carne cu ciuperci.

Vinificație:

Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda "macerării la rece" timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.

Caracteristici
Culoare:
Roșu
Tip vin:
Sec
Soi:
Merlot
Soi:
Fetească Neagră
Soi:
Cabernet Sauvignon
An recoltă:
2019
Încadrare:
Varietal
Alcool:
14.5%
Temperatură Servire:
Maxim 18°C, minim 30 minute decantare
Potențial de învechire:
8-10 ani la 13-14°C în poziție orizontală ferit de razele soarelui.
Opinii (0)
Nu sunt opinii despre acest produs.
Adaugă o opinie