Descriere
Vizual:
Roșu rubiniu cu reflexe cărămizii.
Olfactiv:
În nas predomină notele de vișine și cireșe supracoapte, vanilie și notele discrete de condimente.
Gustativ:
Gustul este exploziv, întâlnind note de vișine, prune uscate, scorțișoară și anason stelat. Finalul este lung și intens.
Asocieri culinare:
Preparatele tradiționale românești, preparatele pe bază de rață, miel, chiar și porc, gătit lent cu condimente.
Vinificație:
Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevăzute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda „macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25°C, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.
Nu există recenzii până acum.