Magazin

Aliman Chardonnay 2021

PRP: 80,00 lei 56,00 lei
(1 opinii)

Vibrant și complex, acest vin reprezintă echilibrul perfect dintre prospețime și intensitatea unui Chardonnay fermentat și maturat în lemn de stejat franțuzesc. Cu o aroma intensă și complexă reunește note de flori albe, piersic și pepene galben, completate de o tușă discretă de vanilie. Aliman Chardonnay 2021 este un vin rafinat și elegant, care atrage iubitorii acestui soi prin culoarea galben intens cu străluciri, ceea ce confirmă batonajul consecvent în timpul celor opt luni de fermentare și maturare în baricuri de stejar atent alese. 

Descriere

Vizual:

Galben intens

Olfactiv:

Nasul debutează cu note intense de pepene galben, piersică, și papaya, alături de flori albe și note discrete de vanilie. 

Gustativ:

În gust predomină fructele exotice, pepenele galben, iasomia și vanilia, totodată apărând și note discrete de autoliză. Aciditatea este plăcut completată de caracterul onctuos datorat batonnage-ului, regăsindu-se în același timp și o notă discretă de ardei gras verde, semn al unui pontential de învechire de lungă durată. 

Asocieri Culinare:

Preparate pe bază de sos alb, precum spaghetti ori pollo alla Carbonara, preparate din carne albă sau fructe de mare. Totodată, se asociază perfect cu o friptură de porc la tavă. 

Vinificație:

Strugurii au fost culeși și selectați manual, presați direct, mustul rezultat fiind apoi fermentat în barrique-uri de stejar frantuzesc atent selectionate, la o temperatură de 16-18℃.  A urmat apoi maturarea vinului în aceleași barrique-uri până la o durată totală de contact cu lemnul de 8 luni, timp în care vinul a trecut prin mai multe operații succesive de batonnage. 

Caracteristici
Culoare:
Alb
Tip vin:
Sec
Soi:
Chardonnay
An recoltă:
2021
Încadrare:
Varietal
Alcool:
13.5%
Temperatură Servire:
8-10°C
Potențial de învechire:
2 ani
Opinii (1)
Adaugă o opinie