Lauri Cuvee Aliman

LAURI Cuvee Aliman 2011 este un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Un vin elegant si catifelat etaleaza note intense de fructe de padure, visine si ciocolata, taninii din samburii de struguri culesi la maturitate deplina sunt fini si rotunzi.

Strugurii sunt culesi manual, fiind apoi selectati cu atentie pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri dureaza intre 5 si 8 zile, la temperatura controlata de 16 °C. Fermentatia alcoolica (100% prin adaugare de drojdii selectate) este controlata la 26?28 °C intre 8?10 zile, urmata apoi de macerare la cald (controlata termic) intre 5 to 8 zile.

O parte din vin a fost maturat pentru aproximativ 3 luni in butoaie frantuzesti. Restul vinului a fost pastrat in tancuri de inox pentru a mentine atat taninii catifelati din samburii copti, cat si prospetimea si fructuozitatea vinului.